top of page

Avklimatisering i «Edens hage»

Torsdag (16.11.) våkner vi til sol og varme, frokosten venter i restauranten og vi møter et smilende og vennligsinnet folk, som gjør alt for at vi skal føle oss velkommen.

Etter noen avslappende timer ved bassenget, har vi fått taxi til Victoria Mall for å ta ut litt kontanter. Veskene våre blir behørig sjekket ved inngangen, her er det sikkerhetsvakter overalt. Vi føler oss veldig trygge! 😊

Men ikke lenge etter innsjekk, blir vi fulgt ut igjen av en bank-vakt med gevær, som viser oss hvor vi skal gå for å ta ut kontanter med mastercard. Inne på mallen er det nemlig bare visa. Vi vandrer på en liten sti langs hovedveien og møter skolebarn, som stirrer, men smiler og hilser høflig på oss. Vi får et møte med en stor, storkelignende fugl, en ibis kanskje, som flyr lavt over hovedveien og lander på et jorde.

Før vi starter på veien tilbake til hotellet, tar vi turen innom Botanisk Hage, som ligger like ved Victoria-sjøen og under to kilometer fra hotellet vårt.

Det koster 5.000 ugandiske shilling å komme inn for ugandere og 10.000 UGX for oss utlendinger. (Tar vi bort to nuller og deler på fire, viser summen kr. 25,-, og det er det ingenting å si på.) En mørk gutt presenterer seg og sier han er botanisk student som jobber frivillig i parken. Han viser oss rundt og forteller i vei om busker, trær og fugler, men mest trær. Her er veldig grønt og frodig.

Parken åpnet i 1901, og høydepunktet er en fantastisk regnskog med lianer, hvor noen av Tarzan-filmene ble tatt opp.

Underveis får vi se en apemor med to søte apebabyer som leker rundt i trørne, mye fugler, høyreiste California-palmer, kongepalmer, mimosatre, tre med stjernefrukt, brødfrukt og et fantastisk et med rosa blomster, som lukter nydelig.

Dette er en stor park hvor folk bruker timer. Vi burde hatt tid nok til å gå ned til Victoria-sjøen, men det begynner å skumre og vi har et stykke å gå. Vi må rekke hjem før moskito-guard-smøring og mørket kommer.

Vi er for slitne til å delta på hageparty på hotellet, så etter en hvil og planlegging av morgendagen, bærer det til sengs. I morra venter Kampala og skolebesøk. Vi kjenner at vi gleder oss, men er veldig spente.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page