December 1, 2017

I dag, søndag 26. november, skal vi til den siste skolen som HUB driver; Senter 2, som ligger sør-vest for Kampala. Vi tar Kampala-Masaka road, samme vei som da vi var på safari i Mburu-parken. 

I dag er Gloria og Rut med - døtrene til James. Vi har kjøpt med oss «rolex...

November 28, 2017

I dag, lørdag, skal vi til Senter 1 - «Hope of Destiny Primary & Nursery School». Hovedskolen til HUB, hvor de har øvd og forberedt seg lenge til denne avslutningen. 

Biskop James skal hente oss kl. 14, - og i dag skal vi iallefall sørge å få i oss litt lunsj før vi dra...

November 27, 2017

Vi har alt kommet til fredag 24. november, og i dag starter skoleavslutningene på sentrene, og nå er det tre hektiske dager på rad. I dag skal vi tilbake til Senter 3, hvor vi var på barne-gudstjeneste sist søndag. 

Vi våkna i natt av et buldrende tordenv...

November 26, 2017

Mandag og tirsdag er satt av til et besøk i Lake Mburo nasjonalpark.  Vi har nemlig fått høre av flere at vi kan ikke dra til Uganda uten å dra på safari. Og siden vi antagelig ikke får sjansen igjen noen gang, vil det være dumt å ikke ta disse minnene med oss....

November 23, 2017

Vi kjenner at vi preges av alle  inntrykk, trafikk-kaoset rundt oss og det sterke møtet med ungene på Senter 1 på torsdag, så i går (lørdag 18.11.) var det godt å ta det med ro fra morran av. 

Vi bor i en «oase», og rett utenfor - bak sikkerhetsgjerdet -...

November 20, 2017

Fredag 17.11.  Vi våkner til en dag full av spenning. Kl. 10 kommer biskop James for å kjøre oss til Kampala. Det blir en rask tur innom «skogs-hytta», hvor vi skal bo de neste 12 dagene, og så drar vi rett til Senter 1, hvor vi skal få møte de første ungene. 

«Hi,...

November 18, 2017

Torsdag (16.11.) våkner vi til sol og varme, frokosten venter i restauranten og vi møter et smilende og vennligsinnet folk, som gjør alt for at vi skal føle oss velkommen.  

Etter noen avslappende timer ved bassenget, har vi fått taxi til Victoria Mall fo...

November 18, 2017

Det kan være tøft for noen og enhver å starte dagen rundt 02:30, etter en heller kort natt. Men svigerinna fra det blide sørland møter Telemarks-damene i Amsterdam og vi er i gang. 

Etter en lang dags reise mot Afrikas perle lander vi på flyplassen i Entebbe. Slitsomt h...

November 14, 2017

Vi skal til Afrika! Det høres veldig eksotisk ut, - og det er det også, i alle fall for oss nordboere.

I gangene rundt om står nå fem kofferter klare; to av dem med gaver til barna. Med oss har vi fotballer, strikke-dukker, sokker, kosedyr, hoppestrikk, slengtau, klistr...