top of page
Kjære HUB-venner,

Vi la planer sammen med James om å prioritere hjelp til selvhjelp dette året, og at vi skulle kjøpe en jordteig til produksjon av egen mat, for fremtiden. Dette greide vi gjennom å ta opp lån i Norge, og 9 dekar ble sådd med mais i mai og høstet for to måneder siden. Vi kjøpte så inn frø av mais og bønner som ble sådd i november. Lån til frø og 3100 frukttrær ble tatt opp i den sammenheng. 2500 banan, 100 appelsin og 500 avocado.

 

Grunnlaget er nå lagt for å være selvforsynt med mat, og gjennom salg av frukt vil det kunne dekke utgifter for drift, men også spe på budsjett for andre matvarer, skolemateriell og lærerlønninger. Ut fra inspeksjon, fra våre venner som besøkte sentrene, visste vi hvor stort behovet var og er. Barna manglet nærmest alt. Vi var derfor svært spent på årets innsamlingsaksjon nå i desember.

Så er vi ved slutten av et begivenhetsrikt år!

Innsamlingsaksjonen

Besok paa Senter 2 3-1.jpg

Denne ble kronet med et godt resultat. Totalt kom det inn kr. 289.000, hvorav 20.000, var øremerket nedbetaling av lån. En større donasjon fra en dame på 94 år dekket blant annet inn kjøpesum av åkeren, og vil nå ha givers navn foran GARDEN. HUB takker enhver for gavene som ble gitt, og vi vil gjøre vårt beste til at midlene blir brukt til beste for barna. Nedenfor kan dere se hva vi har prioritert. Ut fra listen vil dere se hvor rett vi har hatt i vår beskrivelse av at barna mangler nesten alt.

 

72 pulter, 18 små bord, 7 store bord, 26 køyesenger, 52 madrasser, 52 laken/tepper. I tillegg vil James kjøpe tallerkener, kopper, kniver og skjeer til alle. På Senter 2 trenger de toalettbygg med 4 toaletter, til jenter og gutter, for å bedre hygienen. Det blir også montert vanntank og oppsamlingsrør fra takrenner.

 

I tillegg blir det innkjøpt skolebøker for neste skoleår, og det blir penger til "fest" med god mat på alle sentrene. 

DSC_6616-kopi.jpg

Følg oss gjerne på vår hjemmeside, og tegn dere på å motta nyhetsbrev 5-6 ganger pr. år. Da kan dere se hvordan ting utvikler seg i Uganda. 

 

Jeg vil ellers fortelle at vi i sommer hadde en lite hyggelig utfordring, da en gutt på senter 3 ble kidnappet, og det krevdes $ 1000 for å få ham frigitt. Vi måtte da ta stilling til dette. Vi kom frem til at vi som organisasjon ikke ville betale dette kravet, fordi det kunne gi et økende problem i fremtiden. Biskop James, som elsker barna så høyt, og har viet sitt liv til å passe på barn, valgte da å samle inn penger i menighetene, men fikk inn bare ca. 300. Han tok da opp lån og betalte løsepenger. Hele 14 dager senere fikk han beskjed om at gutten kunne finnes ute i bushen ca. 50-60 mil fra Kampala. De fant ham i svært dårlig forfatning, men i live.

 

En partner av oss valgte da å støtte gutten med 1000 dollar, så han fikk hjelp, fikk kjøpt inn seng og klær til han og fikk flyttet ham til Senter 1, så han skulle slippe noe av traumene ved å flytte tilbake til Senter 3. Og slik virker det. HUB kan sende et nyhetsbrev og orientere partnere når noe ekstraordinært skjer.

Nye planer

James har bedt meg komme ned i sommer, for å delta i planlegging og gi råd angående omlegging av undervisningstilbud, og få matdyrking inn i skoleplanen, og motta godkjennelse av opplegget. Vi ønsker at barna skal få en opplæring i dyrking av mat, som kan komme dem tilgode senere i livet.

 

Særlig ønsker vi å gi utvidet tilbud til barn som ikke takler teori-fag så bra. Disse vil vi ha utplassert på plantasjen, og om mulig når en eller flere blir voksne, kan overta driften og skaffe seg inntekt. Samt opplæring av neste generasjon. James ønsker å bygge et nytt Senter 2 bygg, slik at antall barn kan utvides, og gi skoletilbud i et område som ikke har dette tilbudet til barn.

candle-3837577_640.jpg

Takk og Velkommen

Vi takker for at dere har stått med oss, og håper dere gleder dere med oss over hva vi har oppnådd. Vårt håp er at dere vil være med å gjøre HUB kjent, gjerne ved å dele både hjemmesiden  og Facebook-siden vår med venner og kjente.

 

HUB-barna og lederne i HUB-Uganda ønsker dere alle en 

VELSIGNET JUL OG ET GODT NYTT ÅR!

Og det samme ønsker vi i HUB-Norge.

Birzai, 20.12.2018

Olav Solheim

bottom of page