top of page
Kjære HUB-venner,

Som overalt i verden, har covid-19 også nådd Uganda, en måned etter at det slo til for fullt her hjemme i Norge.

 

Vi er veldig glad for at biskop James Mugobansonga fikk kjøpt seg en bruktbil i vinter, og det siste han gjorde før "koronaen" slo til, var å dra ut til åkeren vår, "Immi's Garden", og fikk hentet av avlingen og levert til de tre sentrene som vi støtter i og rundt Kampala. Men maten varte bare 1 1/2 uke, og så ble hele landet stengt ned, og det ble forbudt med bilkjøring.

Tidlig i april stengte de skoler, kirker og regjeringen har bestemt at det skal være portforbud. Da de stengte skolene, ble de foreldreløse barna på Senter 1 fordelt rundt hos de familiene som tilhører kirken hvor James er pastor, og det ser ut til å fungere greit. På Senter 2 bor barna fortsatt på skolen ute i jungelen. Det er litt mere usikkert hvordan de klarer seg.

James får, som biskop, lov å bevege seg ut i 3 timer, to ganger pr. uke, men kun i Kampala-området. Derfor får han ikke dra til åkeren, og siden kirken og skolen er stengt, kommer det heller ikke inn midler fra kollekter og fra de elevene som betaler litt for skoleplass. Dermed er matbudsjettet tomt, og uten penger til mat er det ganske tøft. James forteller at de spiser en gang om dagen; kun middag. Og det sier seg jo selv at barna sulter... Han ber om forbønn i denne tøffe tiden, og sier han mangler mat til rundt 50 barn.

Vi har i første omgang sendt noen penger ned, øremerket til mat, gitt av våre faste støttespillere. Men skulle du tenke at dette er noe du vil være med på, så vet vi mange blir glade for din gave!

 

 

Fint om givere kan sende penger til vår nødhjelpskonto HUB - kto. 9791.11.35500. Merk overføringen "MAT"!

Korona-pandemi og mangel på penger til mat i Uganda!

Vi i HUB ønsker dere en god sommer og takker våre bidragsytere som står med oss! Ta ekstra vare på hverandre i disse rare korona-tider. 

Vårt håp er at dere vil være med å gjøre HUB kjent, gjerne ved å dele både hjemmesiden  og Facebook-siden vår med venner og kjente.

 

Birzai, 12.04.2020

Olav Solheim

bottom of page