Senter 2

Hope of Destiny Primary & Nursery School
             "Bunjanko School"

Noen timers kjøring vestover fra hovedstaden Kampala, sørvest for Entebbe, langt innover i jungelen på "øya" Bunjanko ved bredden av Victoria-sjøen, ligger Bunjanko-skolen. Det er mulig å komme dit med bil, da de har fyllt igjen det som skilte dem fra fastlandet. Her ute bodde en enke som hadde tatt på seg ansvaret for 15 foreldreløse barn og fattige, og de bodde sammen med henne i hennes lille to-roms hus. De lå på jordgulvet, med bare filler av to små madrasser, da HUB-leder fra Norge besøkte dem senhøstes 2010. Og med matlaging utendørs var det vanskelig å forstå at det kunne være mulig. Så et av prosjektene var å hjelpe henne med tilskudd og lån til å bygge et hus som ville være tilpasset deres behov.

Denne enka donerte grunnen til bygging av en boenhet, samt to undervisningsrom. I tillegg ble det senere bygget et eget gjestehus med kjøkken for senteret. Disse bygningene sto ferdig til skolestart i januar 2015.  Men etter å ha fått oppleve å flytte inn i disse bygningene med barna, skjedde det triste at hun en dag var ved elva og skulle bære vann til senteret, falt hun på steinene ved elvebredden og døde. 

Skoleavslutning og besøk av biskop James på Senter 2

Sist i november 2019 - Regnet har gitt seg og vannet har trukket seg tilbake. Noen har fått ordnet veien ute på Bunjanko-"øya" ved Victoria-sjøen, så biskop James har fått kommet over. Sist i november er det hvert år skoleavslutning, og de var nok spente i år om skolesjefen James skulle klare det. Han har som regel alltid deltatt på "festen" og avslutningen av et skoleår. 

Her er de yngste skole-elevene som har fått utdelt sine vitnesbyrd. Her sammen med biskop James Mugobansonga som har kommet den lange veiene fra Kampala for å være med på skoleavslutningen.

De er spente og det kan ofte bli litt fnising når spenninga tar overhånd. Det er høytidelig å få utdelt diplom for endt skoleår.

I forbindelse med avslutningen av et skoleår, er det markering med innbudte gjester. Foreldre og søsken til de barna som betaler litt for å gå på skolen, og også andre familiemedlemmer og naboer. Kanskje også slektninger av de barna som bor og lever på skolen og som er foreldreløse. Rektor holder tale og biskop James Mugobansonga kommer som regel på besøk. Elevene underholder med sang og dans.

 

James har sendt oss bilder av vanntanken de har satt opp for å samle regnvann, og tappekran har de også montert. Ivrige skolebarn stiller velvillig opp for å vise hvordan tanken funker, og det er alltid spennende å bli tatt bilde av. Et kamera er ikke noe de ser hver dag...

Det lages mat på bål i det lille skuret, og bananblad er lagt over grytene for å holde på varmen og koken. Etter at skoleavslutningen er over, elevene har underholdt med sang og dans, og de har fått sine diplomer og bevis på at de har fullført skoleåret og kan begynne på et nytt år når sommerferien er over, kan "festen" begynne. 

God sommerferie til alle på Senter 2!

Regntid i Uganda - her på veien mot Senter 2

November 2019 - Etter en lang tørkeperiode har det nå satt inn med regntid i Uganda, og da er det  ikke alltid like greit å komme seg til skolene som ligger langt utenfor allfarvei, inne i jungelen. Det opplevde biskop James da han skulle besøke Senter 2 i oktober. Han kom til sump-området, hvor det var fylt på og laget vei i forlengelsen av Victoria-sjøen. Veien var rett og slett borte, og han kunne bare vinke til ungene som sto på motsatt side. Det tar nok litt tid før vannstanden er tilbake til det normale og veien er bygget opp igjen...

Vi bygger toalett-anlegg på Senter 2

Da våre utsendinger var på besøk på denne skolen som ligger flere timers kjøring fra Kampala, langt ute i jungelen, i november 2017, ble de møtt med stor takknemlighet til alt hva HUB hadde fått til og bidratt med på skolen. Men øverst på ønskelista nå, sto et bygg hvor de kunne ha toaletter.

 

Det å kunne bedre hygienen til ungene, gleder oss også, så da vi etter innsamlingen julen 2018 fikk penger nok også til dette prosjektet, var det stor glede på Senter 2. I slutten av februar 2019 fikk vi tilsendt noen bilder, men vi ønsker oss noen som er tatt litt lenger ifra, sånn at vi kan se hvordan toalett-anlegget ligger i forhold til de andre bygningene. 

Besøk og skoleavslutning på Senter 2 - nov. 2017

Høsten 2017, i november, fikk skolen besøk av HUB-utsendinger fra Norge. De fikk være med på skoleavslutningen, med taler, sang & dans av elevene og utdeling av diplomer. Hvis du vil vite hvordan de hadde det på reisen, kan du lese om det her!

Barnehjem med skole, gjestehus og kjøkken

TOMTERYDDING - SENTER 2

I slutten av mars 2012 går de ivrig i gang med å rydde tomten til det nye barnehjemmet med undervisningsrom. 

 

 

 

 

Vi startet skoleåret 2015 med innvielse av barnehjem med skole ved Senter 2, og tre måneder senere ble også gjestehus med kjøkken tatt i bruk.

 

Dessverre døde vår senterleder dette året. Hun bodde sammen med barna, og det ble en vanskelig tid for barna der.

James med familie måtte derfor bli i en lengre periode ved senteret, inntil ny leder fant seg til rette, og kunne bli en trygg person for barna.

Fra tomterydding
til ferdig senter!
Barna og dagliglivet ved Senter 2

Her ved Senter 2 går det

(pr. februar 2017) 55 barn.

Fordelt på:

 

21 gutter.;

10 mellom 5-9 år

9 mellom 9-12 år

2 på 14 år

 

24 jenter;

10 mellom 6-9 år,

14 mellom 9-13 år

 

De får tre måltider med mat om dagen, men i tøffe perioder, hender det at det kun blir ett måltid.

BARNA HAR STORT LEKEOMRÅDE

Senter 2 er ferdig utbygd, og barna har god tomleplass!

© 2017 av HUB -

Hjelp Ugandas Barn - med Wix.com

Telefon:
+47 336 10 710

+47 759 10 350

Kontaktinfo: 

HUB (Hjelp Ugandas Barn) 
Adr: Skjoldehamn, 8484 Risøyhamn
E-post: ugandas.barn@gmail.com

  • Facebook Social Icon