top of page

Det er mulig å dra ned og se med egne øyne hvilket arbeid HUB-Uganda driver med hjelp i fra HUB-Norge. Vi har tre skole-sentre i og rundt Kampala, som til sammen har 145 barn som får hjelp til mat og skolemateriell, lærerlønninger, medisiner og annen nødhjelp. Arbeidet blir støttet ved hjelp av innsamlede midler her hjemme i Norge. 

Noen er faste givere, og gir et beløp fra NOK 50,- og oppover hver måned, og andre gir sporadiske gaver. Alt hjelper og alt går direkte til barna!

De som reiser ut betaler reise og opphold av egne midler, bare så det ikke skal være tvil om det. De får en spennende reise, og får oppleve et annerledes verdensdel; Afrika. Uganda er kalt Afrikas perle, og uganderne er et vennligsinnet folk, som møter sine gjester og turister med et smil. Våre utsendinger blir møtt av biskop James Mugomonsonga, som tar dem med rundt på alle de tre skole-sentrene. Det kan bli lange bilturer på dårlige veier innover i jungelen, men til gjengjeld får de møte noen herlige barn i arbeid og lek rundt om på skolene. Det blir møte med en annerledes kultur, annerledes, men god mat, og i tillegg et annerledes språk; lugansk. Ikke alle kan engelsk, så det er fint å lære seg noen luganske høflighets-gloser. Det er alltid populært! 

Kanskje du som engasjerer deg i arbeidet vårt, en gang vil ta turen til for å oppleve dette? Neste gang kan det være din tur!

Tre svigerinner dro til Uganda i nov. 2017!

 

 

 

Midt i november 2017 pakket denne trioen koffertene, og satte kursen mot Uganda.

Det var deres første møte med Afrika, iallefall rett under Equator. Turen ble bestemt i januar samme år, og det var lenge til avreise, men plutselig var dagen der.

Damene hadde forberedt seg godt, både med å samle inn penger, fått venner og familie til å strikke sokker (som kan være avgjørende ved sykdom og på kjølige netter), og de hadde også strikket dukker for å gi til de minste barna.

De hadde også med litt leker, som kan aktivisere barna. Det å møte ungene og å se hvordan de hadde det, er det de gledet seg aller mest til.

Til Afrika for 
første gang

Heidi, Grete og Inger-Johanne, er nå tilbake i gamlelandet, men hvis du vil kan du fortsatt lese hvordan de hadde det i Uganda. For "Gjestebloggen", den er fortsatt tilgjengelig. Sjekk den, så får du være med til Uganda du også! 

Mange gledet seg...

Det er mange som gledet seg til å besøke barna på de tre skole-sentrene i Kampala og rundt om.

Gjengen til venstre ventet på sine nye venner, og tok den lange reisen fra kulden i nord.

bottom of page