top of page

Hjelp - vi skal til Uganda!

Nå nærmer det seg veldig! Onsdag om to uker setter vi oss på flyet for å besøke landet kalt "Afrikas perle"; nemlig Uganda. Tre svigerinner fra sør i Norge, er klare for spennende dager; en fantastisk opplevelse, som vi etter 14 dager tar med oss hjem i koffertene - som gode minner...

Hei! Mitt navn er Inger-Johanne, og jeg er så heldig at jeg får innvie "Gjestebloggen" på den nye hjemmesiden til HUB - Hjelp Ugandas Barn.

På min Facebook-side for en tid tilbake skrev jeg "Hjelp - jeg skal til Uganda", og det er en tittel med dobbel betydning. Først og fremst en bønn og et rop om "hjelp til å hjelpe", - men også litt "hjelp" jeg skal ut å reise til et land og en kultur jeg aldri har vært i før... Dette blir spennende!

Kort fortalt, - vi er tre svigerinner som har fått denne fantastiske muligheten å få reise ut og se med egne øyne det arbeidet vi har vært med og støttet siden HUB startet opp i Kampala i 2010. Leder av HUB har velsignet oss med reisen, av private midler, og hotell og opphold betaler vi selvfølgelig selv!

I januar fikk jeg spørsmålet fra Heidi; Vil du være med til Uganda? Vi skal besøke skolesentrene som vi støtter, få møte barna, se hvordan sentrene drives, oppleve den afrikanske kulturen og være med på avslutningen av skoleåret, med sang og dans og utdeling av diplomer. Og som den reiseglade dama jeg alltid har vært, trang jeg ikke lang betenkningstid. Ikke lenge etter var Grete også klar, og da var det bare å gå i gang med planleggingen...

For forberedelsene er viktige, og for meg en stor del av turen, og dermed satte vi i gang.

Vi aktiviserte de rundt oss til å strikke sokker og dukker, og vi samlet inn penger. Og venner, kjente og også de som ikke kjenner oss og arbeidet til HUB i det hele tatt, de reagerte på Facebook-innlegget mitt.

De strikker, de VIPPS'er og de setter inn på bank-kontoen. Dette er gøy! Mange folk her oppe i nord har myke og varme hjerter som lar seg berøre når det gjelder barn og en god sak! Så bra!

Vi gleder oss til å møte biskop James, og kunne overrekke han en god slump penger, som kan gå til noe ekstra godt til barna nå på slutten av skoleåret. Vi vet det har vært tøffe tider, med mange sultne mager, for de har ofte hatt lite å spise i sommer. Det er meningsfylt å kunne dele av vår overflod her oppe i nord. Tusen takk igjen til dere som er med og bidrar!

I dag er det bare 11 dager til vi lukker koffertene med lette klær, toalettsaker, kamera og i tillegg alt vi har med til ungene. Vaksinene er på plass i armen, turist-visumet er godkjent fra Ugandas immigrasjonskontor, vi har lært litt om kulturen og folket, vi har øvd på luganske gloser og biskop James venter oss med program og skal være vår sjåfør og guide rundt i Kampala i noen av disse dagene.

Har du lyst til å være med på turen vår? Følg oss her på bloggen da vel!

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page