top of page

Senter 1

Hope of Destiny Primary & Nursery School
             Bweyogerere i Kampala

Sentrene kom i gang ved at biskop James Mugobansonga og hans kone Mable tok inn foreldreløse barn i sitt hjem, noe som etterhvert motiverte flere i hans menighet til å gjøre det samme. Det oppsto på den måten et nettverk av pleie-familier for hjemløse og/eller vanskeligstilte barn, og det ble etterhvert organisert undervisning basert på frivillig innsats fra lærere i lokalmiljøet.

Biskop James (leder for HUB-Uganda) har drevet disse senter-stedene i 30 år, kun med støtte fra lokale menigheter i Uganda, før HUB kom inn i bildet høsten 2009. I starten var skole-undervisningen ute under åpen himmel, men så fikk de leie et hus med fire klasserom ved dette senteret. James og kona Mable, bodde sammen med 11 egne barn, pluss fem pleiebarn, i et lite hus ved senteret. De hadde ikke innlagt strøm, vann eller kloakk. Leder i HUB bekostet dette av egne midler sommeren 2010, i tillegg ble det kjøpt inn en laptop, slik at de kunne holde kontakt. Deretter ble det første HUB-bygget satt i gang på Senter 1. Det ble oppført et administrasjonsbygg (kontor) med to klasserom, pluss et gjesterom med bad, høsten 2010.

Administrasjonssenter og skolebygg

NYBYGG - SENTER 1

I november 2015 er de klare for å gå igang med et større nybygg ved Senter 1.

 

 

 

Høsten 2015 startet planleggingen av et større nybygg ved Senter 1.

Dere kan se plantegninger i bildevisningen til venstre.

 

Det ble betalt registreringsgebyrer ved diverse kontorer, samt at skoleledelsen for Kampala var på befaring og ga godkjennelse.

I november ble det utført grunnarbeider for USD 7.000.

I desember ble det sendt 8.500 britiske pund, etter at Easybank innvilget et lån på NOK 100.000,-.

Råbygget i underetasjen beregnes å kunne gjøres ferdig for denne summen, og tatt i bruk midlertidig når nytt skoleår starter 1. februar 2016.

Noe som dessverre ikke lot seg gjøre, da bygget ble satt på vent inntil videre...

Nybygg Senter 1

I oktober 2017 er alt klart for fortsettelsen på nybygget ved Senter 1, etter en lengre stopp pga. mangel på midler. Nå har HUB benyttet et lån på USD 5800 som gjør at denne etasjen kan bli ferdig før jul, - om mulig kanskje før skoleavslutning sist i november 2017. Her skal det monteres toaletter og annet nødvendig, samt få bygget malt.

Barna og dagliglivet ved Senter 1

Her ved Senter 1 går det

(pr. februar 2017) 50 barn.

Fordelt på:

 

20 gutter;

11 mellom 6-9 år

9 mellom 9-14 år. 

 

30 jenter;

11 mellom 5-7 år,

15 mellom 8-12 år,

4 jenter mellom 12-14 år.

 

De får tre måltider med mat om dagen, men i tøffe perioder, hender det at det kun blir ett måltid.

BARNA PÅ SENTER 1

Oppstilling for foto-session - juni 2017

Det er mange tøffe tak ved sentrene, og ofte er det lite mat, så de må klare seg med et minimum av mat gjennom dagen. I de periodene er det noe mange som legger seg sultne.  Men så kommer det inn penger, og det kommer god mat og kanskje en brus "på bordet". Det gir glede og mette maver!

 

I løpet av tiden fra 2010, da HUB startet sitt arbeid i Uganda, har vi mistet 18 barn. De fleste dør av fillesykdommer, fordi de er så utsultet at immunforsvaret ikke takler ting som feber, lungebetennelse osv. 

bottom of page