top of page

Velkommen til vår årlige innsamlingsaksjon!

                          fra 1. til 15. desember

 

Drømmen er få samlet inn penger til en bruktbil til biskop James Mugobansonga!

 

Hjelp Ugandas Barn har nå ni års drift bak seg og vi ser fortsatt behovene! I år er vårt store ønske å få inn midler så biskop James kan få seg bil, og kan forflytte seg litt enklere rundt. Han er ikke hatt bil de siste årene.

 

I tillegg til å administrere og ha øverste ansvar for skolene på Senter 1 og Senter 2, hvor en ligger i Kampala og den andre langt ute i jungelen i nærheten av Victoria-sjøen, har han også barn utplassert på Senter 3, som også ligger flere timers kjøring fra der han bor. Disse skolene er det HUB i Norge og Uganda driver sammen. Han er pastor for sin egen menighet i Kampala, og som biskop er han valgt inn som leder av ledelses-teamet i pinsekirken i Uganda, og er også en av lederne i naboland. For en travel kar som James, og med de lange avstandene mellom skolene, i tillegg til "Immi's Garden", som skal holde sentrene med mat, er det håpløst uten bil, noe vi her hjemme tar som en selvfølge...

 

                                      

                                            James sammen med de minste ungene på Senter 2, som har fått sine skole-diplomer for i år. Nå er det sommerferie!

Litt om James Mugobansongo og hans historie: Mannen med hjerte for de foreldreløse barna!

James Mugobansonga gjør en kjempejobb for barna, og etter at vi fikk vite om hans bakgrunn forstår vi hvorfor han brenner for dette. Han mista begge foreldrene som ganske liten gutt og måtte ta seg av fire småbrødre og være både mor og far for dem. De bodde under et tre og levde «på gata» i over tre år. En dag ga han Gud et løfte om at han resten av livet skulle ta seg av de foreldreløse, - de som ikke hadde noen. Da skjønner vi hvorfor han har så stort hjerte for barna!

Da jeg i 2010, som leder i HUB, reiste til Uganda for å starte dette arbeidet, bodde James og hans kone i et lite murhus med 10 egne barn + 5 foreldreløse, som han tok til seg. Huset var uten vann, strøm og toalett. Han startet skole i noen skur på tomta si, og etterhvert så har vi sammen klart å bygge skoler på Senter 1 og Senter 2, i tillegg til barna vi støtter som bor ute på Senter 3. 

Den gang var det 184 barn, delt på fem forskjellige steder i Uganda. Ved tre av stedene vi omtaler som senter, fantes det ingen bygninger, og undervisningen skjedde under åpen himmel eller under et blikktak. På Senter 1 ble det bygd hus med to klasserom og en liten bo-enhet. Klasserom ble leid i nabolaget. Senter 3 betalte James for, både undervisning og bosted. De andre sentrene hadde ingen bygninger og barna fikk omsorg fra frivillige.

Det har i løpet av disse ni årene skjedd store ting på skolene, i tillegg til "Immi's Garden", åkeren som skal gi mat til barna. For oss er dette stort å se tilbake på.

Vi håper dere i denne aksjonen vil være med å støtte vårt arbeide så James kan få seg en bil. Se dere om og les på hjemmesiden vår, som forteller masse om arbeidet vårt på de forskjellige sentrene, i tillegg til andre prosjekter vi driver med.

Vi takker for ditt bidrag, og ønsker deg en GOD JUL og ET GODT NYTT ÅR!

                                                 

 

 

Gi din gave til kontonr.: 9791.11.35500

                                                                              

                                                                                                      eller   

                                                                            

                                                                                VIPPS   #138297 merkes "James"

Birzai, 30.11. 2019

Olav Solheim

leder

Graduation-day_på_Senter_2_med_biskop_Ja
Signatur Olav 250px.png
bottom of page